tisdag 25 november 2008

Övergivet huvudkontor

Denna tomma byggnad står i Bromma, norr om stockholm. Vad det har varit för verksamhet här har jag inte hittat någon info om, men Huvudkontor har det i varje fall varit.

5 kommentarer:

bryggarskallen sa...

Ica hade detta som sitt huvudkontor innan de flyttade till Vallgatan i Solna. Tror de flyttat därifrån också

Ingo sa...

1000-tack för infon:-) Man blir som sagt rätt nyfiken. Du har inte koll på när dom lämnade den här byggnaden?

bryggarskallen sa...

Mitten av 90-talet har jag för mig.
Jag började jobba på bromma flyg -94 och de fanns där i minst ett år, kanske 2 eller 3. Lokalerna var på väg att hyras ut ett antal gånger, men det skedde aldrig.
Så de har stått tomma sedan dess.
Nu när de bygger nytt köpcentrum där, vet jag inte vad som planerats för byggnaden.

Ingo sa...

Tackar, det var intressant att höra. Ja jag kan förstå att man inte lyckas hyra ut lokalerna, med tanke på den livligt trafikerade motorleden utanför. Såg på lite skyltar att köpcentret ska vara klart 2010 under namnet hangar 3.

Hans J sa...

Huset byggdes 1952 som huvudkontor för SAS. Det sades bl a att telefonnätet i huset var lika omfattande som hela Enköpings dito. SAS hade en massa byggnader på Bromma och ville dels samla alla avdelningar och dels växte man ur huset, så man lät bygga sitt nya huvudkontor i Frösundavik vid E4 i Solna dit man flyttade 1988 (i krisens spår lämnade SAS Frösundavik slutligen år 2010 och har nu sitt huvudkontor utspritt i olika byggnader på Arlanda).

Ica flyttade som sagt in i byggnaden efter SAS-eran men blev inte kvar så värst länge. Fram tills alldeles nyligen kunde man fortfarande se spår av SAS' närvaro på huset, dels siffrorna "193" vid huvudentrén som skrivits i SAS eget typsnitt och dels de fyra flaggstängerna som stod på framsidan av huset mot flygplatsen, där den danska, norska och svenska fanan vajade tillsammans med SAS' egen flagga. Nu byggs det om till hotell och allt är utrivet.